Як отримати шенгенську візу?

Як отримати шенгенську візу?

Основні документи, необхідні для отримання шенгенської візи Бланк візової анкети, заповнений російською (в цьому випадку слова повинні бути написані латинськими літерами), національному або англійською мовою та підписана особисто заявником. фотографія кольорова, чітка, чиста і контрастна, 3, 5 х 4, 5 см, надрукована на високоякісному папері на світлому фоні, фотографії повинно бути не більше 6 місяців, щоб була можливість ідентифікації із заявником, зроблена анфас, що показує чітко очі та обличчя з обох сторін від верхньої частини голови до верхньої частини плечей, так щоб обличчя займало 70 — 80% фотографії, на фотографії повинен бути зображений заявник без головного убору, яка дивиться прямо, із закритим ротом, особа не має бути прикрите волоссям. Якщо заявник носить окуляри, фотографія повинна відповідати таким критеріям: скла незатемнені, оправа не повинна закривати жодної частини ока, не повинно бути яких-небудь відблисків. Якщо заявник має релігійний головний убір, то фотографія повинна відповідати наступним додатковим критеріям: підборіддя, лоб і обидві щоки повинні бути чітко видно, на обличчі не повинно бути тіней від головного убору.

Закордонний паспорт та копія сторінки закордонного паспорта з фотографією і персональними даними. Паспорт має бути підписаний та мати термін дії більше 3-х місяців після закінчення терміну запитуваної візи. Паспорти приймаються без додаткових обкладинок нр пластмaсовие, шкіряні.

Підтвердження наявності у заявника грошових коштів для покриття витрат, пов’язаних з поїздкою, наприклад: виписка з банківського рахунку, дорожні чеки, кредитні картки (з довідкою з банку про наявність коштів на картці), запрошення (оригінал і копія). медичну страховку з покриттям 30 000, дійсну у всіх країнах Європейського союзу. Страховий поліс повинен охоплювати весь період дії візи і всі плановані дні перебування. для працівників: довідка з місця роботи, оформлена на бланку з реквізитами організації, із зазначенням посади, трудового стажу та розміру заробітної плати; для приватних підприємців: копія свідоцтва про реєстрацію фізичної або юридичної особи, а також свідоцтво про постановку на облік в податковому органі ( ІПН); для студентів: довідка з місця навчання, у разі поїздки в учбовий час — довідка про дозвіл бути відсутнім на заняттях. Копія сторінок паспорта з колишніми польськими та Шенген візами. Якщо заявник є неповнолітнім і подорожує самостійно або з одним з батьків, потрібно копія письмової згоди невиезжающего (-их) батька (-ів) або опікуна на поїздку дитини, або, у разі неможливості його одержання, — документи, що підтверджують причину відсутності згоди (довідка батька-одинака або інші документи). Консульський збір за розгляд візового обігу становить 35 євро для громадян Росії.

Особи, які не є громадянами Росії, повинні додатково пред’явити: реєстрацію, дійсну протягом 3-х місяців від дати запланованого повернення з поїздки; Підтвердження повної оплати заброньованого номера в готелі або підтвердження Вашої поїздки від туристичного агентства. Оригінал і копія квитків туди і назад або документ, що дає право користування наявним транспортним засобом. Запрошення (оригінал і копія).

Прізвище та ім’я, адресу та номер телефону особи, яка запрошує. Прізвище та ім’я, адреса, дата народження та номер паспорта запрошеної особи. Час, терміни і місце поїздки. Відомості про ступінь споріднення запрошеного і запрошує.

Вслучае, якщо сторони не перебувають у родинних відносинах, потрібно подтвержденіетого, де і коли сторони особисто зустрічалися раніше. Відомості про те, хто бере на себе відповідальність за витрати, пов’язані з поїздкою. Запрошення повинно бути загорніть нотаріально.

До запрошення необхідно прикласти копію першої сторінки паспорта особи. У разі, якщо запрошуюча сторона не є громадянином Євросоюзу, — копію посвідки на проживання.

Конкретні правила визначаються консульством тієї країни, в якій ви отримуєте візу.

Як отримати шенгенську візу?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты