Як позбутися від прокляття?

Як позбутися від прокляття?

Як позбутися від прокляття? Скажіть, будь ласка, як бути, якщо найближчі люди прокляли нас когось до народження, когось після народження?

Як нейтралізувати дію прокляття? І як можна допомогти і тим, хто проклинав, і тим, кого проклинали? Марія. Прокляття — це кара Божа, засудження за особливо тяжкі гріхи.

Пророк Єремія говорить: Проклятий всяк творяй діло Боже з нехтуванням (Єр. 48, 10). Дія прокляття виражається у хворобах, а часто і в смерті. Тут на пам’ять приходить текст послання Апостола Павла: Тому то, хто їстиме хліб цей чи питиме чашу Господню недостойно, буде винний супроти тіла та крови Господньої. Бо хто їсть і п’є негідно, той їсть і п’є осуд собі, не розмірковуючи про Тіло Господнє.

Через це багато з вас немічних і недужих і чимало вмирає. (1 Кор. 11, 27, 29-30). Так страшно дію прокляття.

Відомі випадки, коли святі Божі люди, праведники, закликаючи суд Божий на кого-небудь, проклинали їх. Так був проклятий Хам праведним Ноєм за нечестиве знущання над батьком.

Пророк Єлисей прокляв дітей, які насміхалися над Божим чоловіком: коли він ішов дорогою, малі діти вийшли з міста й насміхалися з нього, і казали йому: Ходи, лисий! Ходи, лисий! Він озирнувся і побачив їх і прокляв їх ім’ям Господнім. І вийшли дві ведмедиці з лісу, і розірвали з них сорок і двоє дітей (4 Царств. 2, 23-24). Неважко помітити, що в цих випадках прокляття вимовляються людьми праведними, носіями і охоронцями Божественної правди.

Прокльони, вимовлені ними, не тільки не ставилися ним під гріх, а й підтверджувалися Божественним судом. Що ж відбувається в нашому повсякденному житті?

Ми, звичайно, не маємо таких орієнтирів, які мали біблійні патріархи і пророки, тому люди часто проклинають то в безсильного злобі, то абсолютно бездумно, в потоці звичайного пустослів’я, а часто і в п’яному чаді. Таке прокляття є тяжким гріхом.

Роз’яснюючи питальний дію прокляття, благодатний старець Паїсій Афонський каже: якщо я роблю комусь зло і він мене проклинає, то його прокляття мають силу. Бог допускає прокльонів мати силу, подібно до того, як Він попускає, наприклад, одній людині убити іншого. Однак якщо несправедливості не було, то прокляття повертається назад — до того, від кого воно ізошло. Таким чином, ми бачимо, що прокляття — це зло, що вноситься нашими словами в життя в будь-якому випадку, незалежно від того, хто правий — хто проклинає або проклинають.

Заповідь Божественна каже: Любіть ворогів ваших, благословляйте тих, хто проклинає вас, хто ненавидить вас, і моліться за тих, вас і гонять вас (Мф. 5, 44).

Благословляйте, а не проклинайте (Рим. 12, 14), — перестерігає нас Апостол Павло. Але якщо вже таке сталося і прокляття вимовлено, то потрібно постаратися виправити це щирим покаянням перед Богом. Якщо батьки згадали, що проклинали своїх дітей, потрібно негайно покаятися в цьому і сказати своїм дітям, що перед Богом знімають з них своє прокляття. Якщо ви дізналися, що хтось коли-небудь прокляв вас, потрібно неодмінно постаратися примиритися з ним і домогтися, щоб він зняв своє прокляття.

Якщо ж сталося так, що проклинав або проклятого вже немає в живих, потрібно примиритися з ним за допомогою церковної молитви і поминання покійного. м. Астрахань. 09. 09.

2005.

Як позбутися від прокляття?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты